Ekstra hurtig restskat i år

Hvis du senest den 19. februar har indtastet dine manglende fradrag og indkomster for 2008, kan du allerede den 12. marts se din restskat, og den 16. marts får du pengene.

PENSION

Benyt dig af muligheden for tidlig indberetning af de fradrag og indkomster, som skattevæsenet ikke allerede har registeret, og få en korrekt årsopgørelse og eventuelt overskydende skat tidligt.

Fristen er 19. februar 2009 for tidlig indberetning, og der kan være penge i at bruge nogle få minutter ved computeren.

Allerede den 12. marts kan du logge ind i din skattemappe og se, hvor mange penge du skal have tilbage eller betale. Den 16. marts står den overskydende skat på din konto. Hvis du har yderligere ændringer, skal det indberettes inden 1. maj 2009, dog 1. juli 2009, hvis du har en udvidet selvangivelse.

Nem adgang
Du kan få adgang til den elektroniske indberetning gennem enten via digital signatur eller TastSelv-kode. Når du er logget på, klikker du på det fremhævede link øverst på midten af siden. Derefter kan du indtaste dine tal i felterne.

For langt de fleste skal befordringsfradraget lige tjekkes en ekstra gang. Skattevæsenet regner standard med 215 arbejdsdage i 2008. Der var i 2008 i alt 252 arbejdsdage. Hvis du har holdt 6 ugers ferie giver det 30 hverdage, det vil sige 222 arbejdsdage plus eventuelle afspadseringsdage, sygedage med mere. Skat har for de fleste beregnet antal kilometer mellem hjem og arbejde, det bør du tjekke, da en længere vej via motorveje kan accepteres, hvis den er kortere målt i tid.

Aktieindkomst
Har du handlet med aktier og aktiebaserede investeringsbeviser i 2008 skal du beregne fortjenesten eller tabet. Det gøres ved at opgøre købs- og salgssummerne inklusiv kurtager. Selvom du har tabt, så skal du selvangive tabet, da det kan modregnes i fremtidige gevinster. Har du tab på unoterede aktier eller aktiebaserede investeringsbeviser, så modregnes skatteværdien af tabet i din samlede skat.

Hurtig restskat
Skat planlægger, at overskydende skat bliver udbetalt den 16. marts og måneden ud. Pengene indsættes automatisk på din NEM-konto. Du kan se, hvilken konto Skat bruger under “profiloplysninger” i TastSelv-menuen og eventuel ændre kontonummeret. Tilmeld dig eventuelt mail- og sms service, så du bliver mindet om opdateringer af dine skatteforhold.

Tags

Anbefalede artikler