Ekspert: Tag rabatten og hæv din opsparing

Med udvidelsen af pensionspakken er der nu også skatterabat, hvis du hæver din opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Tag rabatten, hvis du kan, lyder rådet.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Regeringen forlænger ordningen med skatterabat, hvis du konverterer din kapitalpension til en aldersopsparing. Med i pakken kom også en aftale for medlemmerne af Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der nu kan få en skatterabat på 2,5 procent, hvis de hæver deres opsparing inden 2016. Aftalen gælder dog kun medlemmer, der er over 60 år.

Carsten Tanggard, der er formand for Penge- og Pensionspanelet og professor i økonomi, har en klar besked til dem, der får muligheden for at hæve deres pensionsopsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Han mener slet ikke, at der er tilfælde, hvor det ikke kan betale sig for danskere over 60 år at få opsparingen udbetalt med en skatterabat i 2015.

”Man får en skatterabat på 2,5 procent, og effektivt giver det formentlig en skattefordel på omkring fire procent, når man får det udbetalt,” udtaler Carsten Tanggaard til TV2finans.

Opsparingen udbetales som en engangssum, når medlemmet ønsker det, og efter at vedkommende er fyldt 60 år. Hvis du vil udnytte skatterabatten, skal du huske at hæve din LD-opsparing inden udgangen af 2015.

Tags

Anbefalede artikler