Efterlønspenge udbetales til forbrugsfest

Regeringens ændring af efterlønnen vil gå hen og blive til en vækstpakke for danskerne, vurderer økonomer.

PENSION

Hvis du synes, at du for tiden mangler penge til både det ene og det andet. Og har du samtidig sparet op til at kunne gå på efterløn.

Så vil du måske møde en gylden fordel i regeringens forslag om at afskaffe efterlønsordningen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger nemlig op til, at de penge, man har indbetalt til ordningen, vil blive betalt tilbage. Det skriver både Politiken og Jyllands-Posten.

“Jeg har tillid til danskerne. Og de danskere, der har indbetalt til noget, som de ikke længere kan få eller ikke kan få fuldt ud, har selvfølgelig krav på at få de penge, som de har betalt ind,” siger statsministeren til Jyllands-Posten.

Og dermed lægger han op til en reel vækstpakke til de danske forbrugere.

Ifølge Finansministeriets beregninger vil der blive tale om op imod 40 mia. kr., som vil blive tilbagebetalt, mens et overslag fra Det Økonomiske Råds sekretariat viser, at der vil være tale om 26 milliarder før skat plus opsparinger fra de 45 til 60-årige.

“Rigtig mange vil omsætte pengene til forbrug, og derfor er et efterlønsindgreb et af de sjældne indgreb, som vil styrke økonomien på både kort og lang sigt,” siger Torben M. Andersen, der er professor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand, til Politiken.

Og den nuværende overvismand, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, er enig i den vurdering.

Ifølge ham er det netop nu heller ikke det værste tidspunkt at sætte gang i forbrugsfesten igen.

Kilde: Politiken og Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler