Efterladte arver efterlønspenge

A-kasse er netop nu på jagt efter arvinger til afdøde medlemmer, så de kan få udbetalt efterlønsbidrag.

PENSION

En gruppe efterladte kan nu se frem til at få flere penge via arv, end de først havde forestillet sig.

3F’s a-kasse er i gang med at opspore arvinger til afdøde medlemmer, der havde betalt til efterløn, så de efterladte kan få udbetalt efterlønsbidraget.

Det skriver Fagbladet 3F.

Normalt får 3F besked, når et medlem dør, og afdelingen kontakter Skifteretten, så et eventuelt tilgodehavende – herunder efterlønsbidrag – udbetales til arvingerne. Det sker i langt de fleste tilfælde.

Men i forbindelse med, at efterlønsbidraget nu kan udbetales skattefrit i et halvt år, har 3F’s a-kasse haft adgang til CPR-registret, og har fundet frem til nogle hundrede personer, som er afdøde, men hvor efterlønsbidraget ikke er udbetalt til boet.

- Langt de fleste er personer, som ikke var medlem af nogen a-kasse ved deres død. De har engang tidligere været medlem af 3F eller en anden af de fagforeninger, 3F er fusioneret med. På et tidspunkt er de meldt ud, og har fravalgt efterløn, men har ikke bedt om at få pengene overført til en pensionsordning. Siden er de så afgået ved døden, forklarer forretningsfører for 3F’s a-kasse, Morten Kaspersen.

Han forsikrer om, at 3F’s a-kasse vil kontakte arvingerne i tide, så de også kan nå at få fordel af den skattefritagelse, som gælder indtil oktober.

Tags

Anbefalede artikler