Du skal aldrig gå i panik med pensionen

Skandias direktør Charsten Christensen forvalter selv en del af sin store pension og har haft is i maven på de rigtige tidspunkter. Her fortæller han Penge & Privatøkonomis læsere, hvordan han former sin drømmepension - og hvordan mange danskere kan optimere deres pensionsopsparing.

PENSION

Charsten Christensen er ikke den typisk pensionsdirektør.Han kommer fra produktions- og detailindustrien,hvor han som økonomimand er vokset opmed, at man siger tingene, som de er. Hans ærlige ogligefremme linje er ikke et forsøg på at provokere, menafspejler nærmere et ønske om at være i øjenhøjde medkunderne. Charsten Christensen er af medierne blevetkaldt pensionsbranchens enfant terrible, fordi hankalder en spade for en spade.Hele Charsten Christensens pension er samlet iSkandia. Han har delt pensionen op i to forskelligeprodukter – men begge er markedsrente med storaktieandel og høj risiko, og han er derfor vant tilmeget svingende afkast hvert år. To tredjedele afpensionen investeres af Skandias investeringsfolk,og den sidste tredjedel investerer han selv i en rækkeaf de fonde, som Skandia også tilbyder kunderne ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler