Du får tidligst efterlønskronerne efter påske

Selvom a-kassen allerede i dag sætter dine penge til udbetaling, så får du dem tidligst efter påske.

PENSION

Først efter påske bliver dine efterlønsbidrag overført til din bankkonto, hvis du har bedt om at få dem udbetalt.

Landets a-kasser kan nemlig tidligst sætte de første overførsler i gang i aften, og da det tager tre bankdage at overføre pengene, forhindrer helligdagene, at efterlønsguldet kommer til udbetaling inden påske.

Hos Akademikernes A-kasse har 9.000 ud af de i alt 44.000 medlemmer, der betaler til efterløn, frem til i morges givet tilsagn om, at de vil have pengene.

Men da indbetalerne har haft fortrydelsesret frem til dag, mandag 2. april, kan a-kassen først behandle ansøgningen fra i dag.

På den baggrund vurderer forsikringschef Niels Bjerre, at 5.000 af de 9.000 ansøgere får deres penge i den første uge efter påske.

“De, der allerede nu har tilkendegivet, at de vil have pengene, kan tidligst få dem udbetalt i den første uge efter påske. Resten må vente til den anden uge,” siger forsikringschef Niels Bjerre fra Akademikernes A-kasse.

I hovedorganisationen FTF’s a-kasse, FTF-A, fortæller kommunikationschefen, at de omkring 16.000 (22,5 procent) af de 70.000 efterlønsindbetalere må være lidt tålmodige.

“Vores folk arbejder på fuld tryk, men vi kan ikke love noget før om tre uger,” siger Anders Tybjerg fra a-kassen, der i alt har 133.000 medlemmer.

Tags

Anbefalede artikler