Dobbeltbeskatningen af ødegården fjernes

Fra og med 2009 slipper du for at betale dobbeltskat af ødegården i Sverige.

PENSION

Ødegårde og fritidshuse på den svenske side af Øresund har siden foråret været kostbare weekendasyl for danskere.

Men er du en af dem, der stædigt har holdt fast i dit tilflugtssted, kommer skatteminister Kristian Jensen nu din privatøkonomi til undsætning.

Du slipper nemlig for at betale dobbeltskat af huset fra 2009.

Den dobbelte beskatning kom, da de svenske skattemyndigheder ændrede skatten på huse fra en skat til en decideret afgift – fastighedsafgiften.

Egentlig blot en sproglig forvildelse med den uheldige bivirkning, at den svenske afgift ikke kan fradrages hos den danske stat. Så selv om svenskerne med afgiften satte skatten ned, blev skatten for danskere med svenske ødegårde betydeligt højere.

Skatteministeren råder nu bod på forvekslingen med en ændring af de danske dobbeltbeskatningsregler.

Ændringen af reglerne betyder, at skatten af ejendomsværdier på op til 800.000 svenske kroner fremover vil tilfalde den svenske stat. Men hvis ejendomsværdien er højere end 800.000 svenske kroner, vil ejendomsskatten af den resterende del ryge ned i den danske statskasse.

Hvorvidt fjernelsen af dobbeltbeskatningen varsler en fornyet dansk efterspørgsel på svenske ødegårde, må imidlertid betegnes som tvivlsom.

Faktum er, at det nødlidende danske boligmarked med faldende friværdier har kølnet danskernes købelyst hinsidan markant de seneste år.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display