Det vil Helle og co. med førtidspensionen

Regeringen vil droppe førtidspension til unge og vende fleksjob-ordningen på hovedet.

PENSION

750.000 voksne danskere står uden for arbejdsmarkedet. Her er regeringens plan for, hvordan de skal bidrage til fællesskabet.

“Vi vil reformere vores velfærdssamfund for at sikre, at så mange som muligt får lov at bruge deres ressourcer og være en del af vores arbejdsfællesskab. Og vi begynder med førtidspensionen og fleksjobordningen,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

  • Førtidspension bliver som udgangspunkt afskaffet for alle under 40 år. I stedet vil regeringen give sårbare og udsatte unge en helhedsorienteret indsats i ressourceforløb. Der kan dog fortsat tilkendes førtidspension – også til unge – hvis alle andre muligheder er helt udelukkede.
  • Regeringen vil oprette rehabiliteringsteam i alle kommuner, som skal sikre, at den tværgående indsats kommer til at virke i praksis.
  • Samtidig vil regeringen investere 1,4 milliarder kroner i ressourceforløbene, så kommunerne får mulighed for både at sætte de rigtige tiltag i værk og at give den enkelte tid og ro i en periode til for eksempel et behandlingsforløb i psykiatrien, hvis det er et nødvendigt led i indsatsen.
  • Regeringen vil fastholde fleksjobordningen, fordi “den sikrer mange mennesker adgang til arbejdsmarkedet”. Men det er nødvendigt at reformere ordningen, så den bliver målrettet personer med en begrænset arbejdsevne. Derfor lægger regeringen op til, at de offentlige tilskud bliver vendt rundt, så de største tilskud ikke længere gives til de fleksjobansatte, der har de højeste lønninger, men derimod gives til fleksjobansatte med de laveste lønninger og den mindste arbejdsevne.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display