Det grå guld keder sig på pension

Godt hver tredje pensionist fortryder, at de har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det viser tal fra Ældre Sagen.

PENSION

De var egentlig blevet så grå i toppen, at de havde trukket sig tilbage for at nyde livet som pensionist.

Men nu viser tal fra Ældre Sagen, at hver tredje dansker mellem 60 og 70 år, som har forladt arbejdsmarkedet, savner arbejdstøjet.

Det skyldes blandt andet, at de ældre har haft deres sociale liv på arbejdspladsen, og livet som pensionist fører til identitetstab.

“I stigende grad har det moderne menneske sin identitet knyttet til sit arbejde, som man ikke kan overføre til et liv som pensionist,” forklarer dr.phil. Bo Jacobsen til Berlinske Tidende.

Det billede bekræfter 75-årige Finn Holle, der gik på pension i 2005.

“Det er røvkedeligt at være pensionist. Groft sagt så sker der ingenting, og ingen har brug for dig.”

Men det store antal ældre, der fortyder tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet, kan forhindres, hvis virksomhederne gav deres grå guld opmærksomhed, lyder det fra ekspert.

“Mange ældre venter ofte på et signal fra virksomheden. Usikkerhed får de ældre til at sige stop. Hvis virksomheden derimod anerkender medarbejderen og siger, at de ikke kan undvære medarbejderen, vælger mange at blive på arbejdsmarkedet i længere tid,” siger professor og ekspert i ældres tilbagetrækning fra Aalborg Universitet Per H. Jensen.

Tags

Anbefalede artikler