De fleste sjofler deres pension

Vi bruger kun lidt tid på pensionen. Men det er indbetalinger, der skal række til en tredjedel af livet.

PENSION

Efter et langt arbejdsliv skulle der gerne være penge nok i banken til at forsøde pensionisttilværelsen.

Men selv om de fleste af os kan se frem til over 25 år som pensionister, er det ufatteligt lidt tid, vi bruger til at se på, hvordan vores pensionsindbetalinger har det.

I snit bruger mænd to timer og 12 minutter om året på pensionen, mens det for kvinder blot er en time og 20 minutter. Det viser en undersøgelse, som ATP har lavet blandt danskere over 18 år.

- Man skal stille sig selv spørgsmålene: Har jeg en arbejdsmarkedspension via min overenskomst, og er jeg dækket af en livsforsikring ved død eller invaliditet? Svarer man ja, er man rimeligt dækket ind, siger Ole Beier Sørensen, analysechef hos ATP.

ATPs undersøgelse viser ikke overraskende, at man bruger mere tid på pensionen jo ældre, man bliver. Og Ole Beier Sørensen påpeger, at det vigtigste som ny på arbejdsmarkedet er at sikre sig, at man indbetaler til alderdommen.

Mens man er under uddannelse, behøver pensionen ikke at fylde noget i folks bevidsthed, selv om man skal spare op til forbruget den sidste tredjedel af livet.

- Og der er der nok at bruge penge til med både hus, bil og måske børn. Men det er vigtigt at stoppe op på et tidspunkt og tage stilling til, hvad man har, når man går på pension, man skal spare op til, siger analysechefen.

Ole Beier Sørensen – sit job til trods – mener selv, at han ligger meget godt på snittet af, hvor meget tid folk bruger på pensionen:

- På den ene side er jeg jo nok et af de mennesker i kongeriget, der bruger mest tid på pension. Men jeg må med skam melde, at det ikke er min egen pension, jeg beskæftiger mig med, siger analysechefen i Danmarks største pensionsforvalter.

Tags

Anbefalede artikler