De fleste pensionister har det økonomisk godt

Sampension har undersøgt den økonomiske tilstand hos sine medlemmer. Konklusionen er, at de fleste nyder godt af en sund økonomi, men at der også er nogle, som kæmper med at få pengene til at slå til.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Den gennemsnitlige pensionist hos Sampension har en formue på 280.000 kroner, et månedligt rådighedsbeløb på 10.000 kroner og faste udgifter for 8.000 kroner.

Mange har desuden oparbejdet store friværdier, fordi de har afdraget på deres bolig gennem mange år. De ejer deres egen bolig og mange også et sommerhus.

Langt de fleste pensionister har således en gennemgribende sund økonomi og har blandt andet råd til at rejse flere gange om året.

Desværre føler nogle dog, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen.

Nordjyderne er økonomisk velpolstrede

Nordjyderne klarer sig særligt godt i undersøgelsen. 62 pct. føler, det er ’nemt’ eller endda ’meget nemt’ at få økonomien til at hænge sammen.

Hovedstadens pensionister har det i gennemsnit lidt sværere end deres ligesindede nord for limfjorden. Blot halvdelen har nemt ved at få pengene til at slå til, mens hver sjette københavnske pensionist finder det ’svært’ eller ’meget svært’ at få økonomien til at løbe rundt.

De andre regioner lægger sig et sted imellem.

På landsplan lever langt de fleste en pensionstilværelse uden økonomiske kvaler. Det er ”blot” hver niende pensionist, der kæmper med at få pengene til at slå til.

Snusfornuften har sejret

Det er ifølge Sampensions administrerende direktør ikke noget tilfælde, at netop den nuværende generation af danske pensionister klarer sig fint økonomisk.

”Den snusfornuftige tilgang til penge og forbrug giver de danske pensionister et solidt afsæt for et godt otium med stor økonomisk frihed,” siger Hasse Jørgensen.

Påstanden, om at pensionisterne er snusfornuftige, understreges af, at de færreste af dem har tænkt sig at belåne friværdien i deres hus, selv om rigtig mange har pæne friværdier i deres bolig.

4 af 10 har ingen boliggæld, og det er kun hver syvende pensionist, der skylder mere end en million kr. i sin faste bolig.

Godt 5.000 danske pensionister mellem 65 og 75 år er blevet spurgt om deres økonomiske situation i undersøgelsen, som Epinion har lavet for Sampension.

Tags

Anbefalede artikler