Danskere står i kø for at få efterlønnen ud

Langt flere end ventet vil have efterlønnen udbetalt. Blot tre uger inde i april har en fjerdedel hævet den.

PENSION

Der er gang i udmeldingerne til efterlønsordningen. Og folk melder sig ud i et hurtigere tempo end ventet.

I løbet af april har en fjerdedel af danskerne i efterlønsordningen fået den udbetalt – og der står stadig mange i kø. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Nykredit.

Det er ikke, fordi pengene skal bruges på dyre sommerferier i år. Efterlønnen ser ud til at skulle bruges med fornuft.

Danskerne vil især bruge pengene til opsparing og nedbringelse af gæld. 40 procent vil høvle af på gælden, 26 procent vil spare op og 23 procent vil sætte pengene ind på en pensionsopsparing.

7 trin: Sådan får du mest ud af dine efterløsnpenge

Det er kun en fjerdedel, der har planer om at bruge efterlønsudbetalingen enten helt eller delvist på forbrug.

- Det er måske ikke helt det, politikerne havde håbet på, for det sætter ikke fart på forbrugsbussen, men det giver mere stabilitet i folks privatøkonomi, siger afdelingsdirektør Sune Worm Mortensen fra Nykredit om undersøgelsen.

Han mener, at danskerne handler ansvarligt, når de ikke stormer ud og bruger alle pengene på et sted:

- Når nu danskerne ikke længere tror på, at efterlønnen eksisterer ved deres pension og hæver pengene, er det positivt, at de polstrer sig ved at spare op og afdrage på gælden, siger Sune Worm Mortensen.

Det er især de blandt de yngre danskere, at efterlønnen bliver hævet. Blandt de 25- til 40-årige har 43 procent allerede fået efterlønnen udbetalt.

Og mens yderligere 15 procent generelt planlægger at hæve pengene, er det hver tredje blandt de yngre, der hæver efterlønnen hen over sommeren.

Når folk bliver spurgt om, hvorfor de hæver efterlønsbidraget, er svaret for over halvdelen – 57 procent – at de ikke regner med, at der er noget, der hedder efterløn, når de skal på pension.

Quiz: Hvad ved du om efterløn?

I december viste en tilsvarende undersøgelse, at kun 17 procent ville have deres efterløn udbetalt, når muligheden blev en realitet pr. 1. april.

Tags

Anbefalede artikler