Danskere betaler for pensionskassers topløn

Pensionsansatte tjener kassen, og det er dem, der indbetaler til pension, der betaler for det.

PENSION

1,6 millioner danskere er tvunget til at indbetale pension til landets arbejdsmarkedspensionskasser, og pengene går ikke kun direkte ind på pensionsopsparingen. De er med til at betale de top-lønninger, som de ansatte i pensionsselskaberne modtager. Det skriver Jyllands-Posten.

Og der er ikke tale om småpenge. De ansatte i pensionskasserne tjener nemlig kassen – i gennemsnit får en medarbejder 734.445 kroner om året. Og i det regnestykke er der set bort fra de rigtigt højtlønnede, som for eksempel direktører.

De høje lønninger er langt over normalen for den type af arbejde, som de pensionsansatte udfører. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er problemet, at konkurrencen på markedet er for svag. Men det er ikke lige sådan at gøre noget ved.

“Det er svært at ændre situationen i pensionskasser med tvungen medlemsskab,” siger Søren Gad, der er kontorchef i styrelsen.

I branchen har man svært ved at se problemet med de høje lønninger, som er betalt af de danskere, der er tvunget til at indbetale pension.

“Det er klart, at en aktuar, som er matematisk uddannet, tjener noget mere, end en tankpasser fra Brovst,” siger Per Bremer Rasmussen, som er administrerende direktør i Forsikring og Pension – branchens interesseorganisation.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display