Danica advarer mod at score pensionsgevinsten

Pas på med at lade dig lokke til at hente den hurtige pensionsgevinst ved at øge risikoen, siger et af landets største pensionsselskaber.

PENSION

Få en bonus på 20 procent eller mere oveni din eksisterende pension mod at fravælge din garanti for fast afkast.

Sådan lyder tilbuddet lige nu fra flere pensionsselskaber, men nu advarer et af landets største selskaber mod at lade sig lokke, skriver Berlingske Tidende.

Direktør Henrik Ramlau-Hansen fra Danica Pension siger, at man gerne vil gå i dialog med folk om et sådant tilbud, men det er ikke noget, man vil anbefale kunderne.

“For det er ikke muligt på egen hånd at genetablere en pension, som giver 4,5 procent i rente med samme sikkerhed. Skal man have 4,5 pct. i afkast om året, skal man løbe en større risiko, end man har i forvejen,” siger han til Berlingske Tidende.

Det er ikke for kundernes skyld, at tilbuddet fra pensionsselskaberne kommer, forklarer Henrik Ramlau-Hansen. Det handler om, at pensionsselskaberne er pressede af nye solvensregler, som kræver, at selskaberne stiller mere sikkerhed end før på pensioner, som lover et fast årligt afkast fremadrettet.

Det er typisk lidt ældre mennesker, der har sparet pensionspenge op før 1994, der er lovet høje afkast, men det er også dem, der skal passe på med at gamble for meget med deres penge, påpeger Henrik Ramlau-Hansen.

Tags

Anbefalede artikler