Børsting klar til duel med Løkke om efterløn

LO-formand Harald Børsting er klar til at debattere efterlønnen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

PENSION

LO-formanden samler med glæde den handske op, som statsministeren kastede, da han bad om taletid under LO’s stormøde i Odense i dag.

Lars Løkke Rasmussens (V) bad i går eftermiddag om at komme i talerækken ved dagens møde blandt 3.000 tillidsfolk i fagbevægelsen, men den sene forespørgsel blev afvist.

“Vi vil meget gerne have debatten, men nu har vi tilrettelagt vores møde som et internt møde om efterløn, og vi har ikke inviteret nogen politiske partier. Vi har kun inviteret vores egne,” siger Harald Børsting til Politiken.dk.

Han kalder det for “rent spin”, når Lars Løkke Rasmussen sidst på eftermiddagen dagen inden mødet beder om at komme på talerstolen.

Men duellen kan statsministeren godt få, lyder det nu fra Harald Børsting, der vil drøfte hvor, hvornår og hvordan på et møde med sine folk i næste uge.

“Statsministeren vil jo gerne selv debattere, så det er jeg da glad for. Jeg har været temmelig fortørnet over, at de store ændringer på arbejdsmarkedsområdet – beskæring af dagpenge, efteruddannelse og kontingenter – er foretaget uden nogen dialog med os. Og det er jeg stadig fortørnet over,” siger han til Politiken.dk.

Det bliver dog ikke på tv, sådan som debatten mellem partiledere, ministre og andre politikere ofte er foregået på det seneste.

“Jeg er jo ikke noget politisk parti,” siger Harald Børsting og foreslår i stedet:

“Det kan være et møde med hovedbestyrelsen, det kan være et lidt større møde i kantinen eller et møde med den daglige ledelse. Det er jeg helt åben overfor,” siger han til Politiken.dk.

Kilde: Politiken

 

Tags

Anbefalede artikler