Bedre ATP-ydelser på vej

ATP har besluttet, at ydelsen igen skal følge den almindelige prisudvikling.

PENSION

Omkring 4,4 millioner danskere har med et trylleslag fået en bedre ATP-ydelse.

På baggrund af de seneste års gode afkast på aktiemarkederne har ATP besluttet, at ydelsen igen skal følge den almindelige prisudvikling. Den ATP-ydelse, som 676.000 danskere i dag får udbetalt i pension, har nemlig været fastfrosset på det samme beløb siden 2003, mens priserne på varme, tøj og fødevarer er steget ufortrødent.

Fastfrysningen skyldtes, at værdien af de globale aktiemarkeder blev halveret fra 2001 til 2003 som følge af aktienedturen. Og det virkede som et slag i mellemgulvet på ATP’s reserver.

Var ydelsen ikke blevet reguleret med prisudviklingen, ville det betyde, at en 65-årig, der modtager den højeste årlige ydelse på 20.700 kroner, ville opleve, at ydelsen blev forringet med 10 procent de kommende 10 år og med mere end 30 procent i løbet af de næste 20 år.

Men de gode afkast, som ATP har opnået på sin enorme pengetank på 375 milliarder kroner, har ikke blot betydet, at pensionen følger prisudviklingen fremover. Fra 2009 kan man også vente med at få udbetalt ATP-ydelsen til man fylder 75 år. Og så til gengæld få en højere ydelse.#201d

Anbefalede artikler