Angst for andre sender folk på førtidspension

Rekord mange unge blev sidste år sendt på førtidspension på grund af fobisk angst. De unge skal hjælpes, ikke parkeres, mener angstforening.

PENSION

Hjertet banker og hænderne ryster, fordi de skal være sammen med andre. Men angsten plager så meget, at de må stoppe med at arbejde.

Sidste år blev 213 borgere tildelt førtidspension på grund af fobisk angst – angst for at være sammen med andre.

Det skriver JydskeVestkysten.

Antallet er det hidtil højeste, og det skyldes, at samfundet er for dårlig til at tage sig af de angstramte, mener ledende overlæge ved Center for Psykiatrisk Forskning, Raben Rosenberg.

“Lidelserne bliver ikke diagnosticeret i tide, og dermed bliver de ikke behandlet,” siger han til avisen.

Overlægen bliver bakket op af en af dem, der kender de angstramte bedst.

“Det er den største skandale i psykiatrien overhovedet. Disse patienter burde yderst sjældent tilkendes førtidspension, fordi de principielt er helbredelige,” siger Peder Terpager Rasmussen bestyrelsesmedlem i Angstforeningen.

Han påpeger, at en række lægekonsulenter og sagsbehandlere ikke skelner mellem alvorligt syge skizofrene og personer med angstlidelser.

I stedet for at sende de unge på pension, skal de i behandling, mener Angstforeningen, og formanden for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen, er enig.

“Vi skal ikke parkere dem på førtidspension resten af livet. På et eller andet tidspunkt, er der heldigvis en del af dem, som får det bedre og dukker op til overfladen. Og så skal de have hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet igen,” siger Erik Nielsen.

Kilde: Buisness.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display