Ældre kan lokkes til at blive på jobbet

Vil man fastholde ældre medarbejdere, skal seniorernes viden og kompetencer værdsættes, viser erfaringer med medarbejdere på 60+.

PENSION

Anerkendelse og nye udforinger får seniorer til at hænge ved.

Det viser erfaringer fra brancher med mange ældre medarbejdere.

Den danske vandforsyning er et slaraffenland for seniorer. 43 procent har fejret deres 60 års fødselsdag, viser en opgørelse, som Ugebrevet A4 har lavet.

Ugebrevet har kigger nærmere på, hvilke brancher, der har flest ældre medarbejdere, og vandforsyningen er helt i top.

På Aarhus Vand vil man gerne holde på seniorerne.

“For de har en masse viden og erfaring, som det er vigtigt at holde på, så længe vi kan,” siger personalemedarbejder Bjørn Rohde til Ugebrevet A4.

Derfor lægger virksomheden vægt på at tilpasse arbejdsopgaverne, så det passer til de ældre medarbejdere.

“De fleste af vores medarbejdere har været her i mange år, og nu, hvor vi står over for et stort generationsskifte, vil vi gerne sikre os, at der går en god udveksling af viden forud. Der er simpelthen ingen grund til ikke at udnytte de muligheder, vi nu engang har,” siger han.

Også “offentlig administration” placerer sig pænt på listen over brancher med mange seniorer. Her har 10 procent af de ansatte rundet de 60 år.

Mikkel Plannthin, kontorchef ved Personalestyrelsen, peger også på, at ældre medarbejdere gerne vil udfordres, udvikle sig og have spændende opgaver.

“De vil også gerne have en anerkendelse af den erfaring og viden, som mange af dem jo har. Blandt andet ved, at de får lov at give den videre,” siger Mikkel Plannthin.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display