Ældre danskere er digitale pensionshajer

De unge må se sig slået af de ældre, når det kommer til digital post og pensionsværktøjer på nettet.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Ældre danskere fører nu klart over ungdommen, når det kommer til den daglige brug af Digital Post. Borgere mellem 65-74 år er nemlig Danmarks bedste til at tjekke Digital Post, mens de unge halter bagefter. Samtidig er de ældre også rigtig gode til at bruge deres digitale selvbetjeningsløsning til pension. Hele 95 pct. går selv online og laver ændringer i deres pension. Det viser den nyeste opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen.

”Omkring en halv million borgere i alderen 65-74 år er tilmeldt Digital Post. Det svarer til otte ud af ti i hele aldersgruppen. Kun to procent har modtaget Digital Post indenfor de seneste 6 måneder, men undladt at logge ind i perioden. Det gør de 65-74 årige til de bedste i Danmark i forhold til at tjekke den digitale post,” fortæller kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Louise Palludan Kampmann.

For et år siden blev det obligatorisk for alle danskere over 15 år at modtage post fra det offentlige digitalt, medmindre man er fritaget.

Pensionen klares fra lænestolen

Det er ikke kun den digitale post, som den ældre generation mestrer. Også brugen af digital selvbetjening til pension, er noget de ældre har taget til sig.

Hos Udbetaling Danmark kan man f.eks. se, at de digitale selvbetjeningsløsninger, der handler om pensionsudbetalinger, bliver brugt flittigt. Det fortæller underdirektør for digitalisering i ATP, Anders Schmidt Hansen.

 ”Vi ser en meget positiv udvikling i danskernes brug af de digitale løsninger. 94 pct. søger om folkepension via den digitale selvbetjeningsløsning, og skal der ændres noget i pensionen, så klarer 95 pct. det også selv over nettet.”

Ungdommen halter efter

Anderledes står det til hos de unge. Blandt de tilmeldte mellem 15 og 24 år har 10,7 pct. modtaget Digital Post indenfor de seneste 6 måneder uden at logge ind og tjekke posten i samme periode. Generationen af ”digitalt indfødte” halter altså bagefter de ældre og risikerer at overse vigtig post fra det offentlige såsom indkaldelser til sygehuset og meddelelser om SU.

Blandt den samlede danske befolkning, der er tilmeldt Digital Post, har 4,2 pct. ikke tjekket deres digitale postkasse de seneste 6 måneder.

Det digitale Danmark

Tallene er fra Digitalstyrelsens nyeste opgørelse, der er foretaget ved udgangen af september 2015.

  • 4,3 mio. danskere er tilmeldt Digital Post.
  • Sidste år blev det obligatorisk at bruge den digitale selvbetjeningsløsning ved ansøgninger om eller ændringer til pension.
  • 94 pct. søger om folkepension gennem den digitale selvbetjeningsløsning.
  • 95 pct. foretager ændringer i pensionen digitalt.

Tags

Anbefalede artikler