A-kasser klar til at udbetale efterløn

A-kasserne har rustet sig til de skattefri udbetalinger af danskernes efterlønsbidrag, lyder meldingen.

PENSION

Landets a-kasser er klar til åbne for sluserne og sende danskernes efterlønsbidrag retur.

Sådan lyder meldingen fra AK-Samvirke, brancheorganisationen for 26 a-kasser.

Læs også: Det skal du gøre med din efterløn

Fra 2. april og et halvt år frem, kan efterlønsindbetalerne trække deres bidrag ud skattefrit, hvilket tusindvis ventes at gøre.

Derfor har a-kasserne i de seneste uger orienteret deres medlemmer om muligheden for udbetaling og hvilke konsekvenser det får, hvis man vælger at droppe muligheden for at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet.

“Efter brevene begyndte at blive sendt ud, har vi fået færre henvendelser fra medlemmerne. Det har vi tolket som, at det er det rigtige, vi har skrevet til medlemmerne. Samtidig har vi konsekvent henvist til vores hjemmeside. Det har medlemmerne taget til sig, og vi kan se, at webtrafikken er steget mærkbart,” siger Rune Thorup, vicesekretariatschef i Lærernes a-kasse, hvor man siden uge ni har sendt breve ud til de 55.000 medlemmer.

Rune Thorup ser umiddelbart ingen problemer i udbetalingerne.

“Vi har en god udbetalingsplatform, så selve udbetalingerne skal nok gå. Jeg synes, at både vi som a-kasse, men også hele branchen indtil videre har klaret opgaven rigtig godt, set i forhold til hvor mange problemer, vi potentielt kunne støde ind i,” siger han.

Hos Teknisk Landsbforbunds a-kasse har det primære fokus været at gøre det så let for medlemmerne som muligt.

“Vores medlemmer skal bruge hjemmesiden til at fortælle os, om de vil fortsætte i efterlønsordningen eller ej. Det er det nemmeste både for dem og for os. Vi har haft mange opringninger, men ikke noget, der har væltet os. Jeg vil skyde på, at vi har fået en tredjedel flere telefoner, end hvad vi ellers plejer at have. Så det har været en stor opgave, men vi er klar,” siger Mariann Duvald Sørensen.

Hos AAK siger forsikringschef Niels Bjerre, at selve udbetalingen er højt på prioritetslisten, fordi medlemmerne skal opleve en god service.

“Vi har også prioriteret selve udbetalingen af bidragene højt, og hvis ikke påsken havde ligget, hvor den gør i år, ville vores medlemmer have fået deres penge allerede i dagene efter den 2. april. Nu er de dog nødt til at vente til i dagene efter den 10. april,” siger han.

Tags

Anbefalede artikler