A-kasser: Dårlig forretning at hæve pengene

Regeringens tilbud om at trække efterlønsindbetalingerne ud skattefrit er en decideret dårlig forretning, advarer AK-Samvirke.

PENSION

Få dit efterlønsbidrag udbetalt nu – skattefrit.

Det lyder som et godt tilbud, men pas nu på.

Det er en nemlig en dårlig forretning at hæve pengene, advarer a-kassernes brancheorganisation, AK Samvirke.

“Det er naturligvis op til den enkelte at vælge, hvordan man vil bruge sine penge. Men folk skal være klar over, at de gør en umanerlig dårlig forretning, hvis de vælger at trække pengene ud nu frem for at vente og få den skattefrie præmie på over 140.000 kroner,” siger direktør for AK-Samvirke, Verner Sand Kirk.

A-kasserne vurderer således, at man snyder sig selv for op til 70.000 kr. hvis man får pengene udbetalt nu i stedet for at vente på den skattefri præmie på 143.400 kr.

Det skyldes, at de danskere, som er tilmeldt efterlønsordningen, men som vælger at arbejde frem til folkepensionsalderen, vil få udbetalt en skattefri præmie på 143.400 kr. Præmien får man som tak for at blive længere på jobbet.

Tabet ved at træde ud af efterlønsordningen er forskelligt afhængigt af, hvor gammel man er, og hvor længe man har betalt til ordningen.

Men der vil, uanset hvor meget man har indbetalt eller hvor gammel man er, altid være et tab ved at træde ud af ordningen, viser AK Samvirkes beregninger på baggrund af regeringens aftale om tilbagetrækning.

De danskere, der har været tilmeldt efterlønsordningen siden 1999 vil kunne hæve 60.000 skattefri kroner, hvis de melder sig ud af efterlønsordningen i 2012.

Tags

Anbefalede artikler