4,5 milliarder pensionskroner frigives

Har du for mere end 10 år siden oprettet en selvpensioneringskonto åbner finansloven nu for, at du kan få pengene udbetalt skattefrit.

PENSION

I forliget om finansloven, som regeringen netop har indgået med Dansk Folkeparti, åbnes der mulighed for, at gamle selvpensioneringskonti kan udbetales skattefrit, selvom du endnu ikke er fyldt 60 år.

I alt står der ophobet cirka 4,5 milliarder kroner på hundrede tusindvis af næsten glemte konti i de danske pengeinstitutter. Disse penge kan nu sendes ud i samfundet til forbrug.

Gammel ordning

Selvpensioneringskontoordningen blev nedlagt i 1998 og er en form for individuel pensionsordning. Ordningen minder lidt om børneopsparing for voksne, idet der maksimalt kunne indbetales 3.000 kroner om året, maksimalt 40.000 kroner i alt, og der er ingen beskatning ved udbetaling.

Udbetalingen kunne tidligst ske ved det fyldt 60. år. Afkastet bliver beskattes med PAL-skatten på 15 procent årligt.

Hæv pengene

Har du en gammel selvpensioneringskonto, bør du ud fra et skattemæssigt synspunkt hæve pengene snarest muligt og hvis du ikke vil bruge dem på tant og fjas, så skyde dem ind på en pensionsordning, hvor du kan opnå fradrag i top- eller bundskatten

Du må dog væbne dig med lidt tålmodighed, idet finansloven først skal vedtages, men efter nytår burde dit pengeinstitut være klar til at udbetale pengene.

Læs mere om finansloven 2010 på Finansministeriets hjemmeside

Tags

Anbefalede artikler