2020-planen er endelig færdig

Dagens vækstaftale markerer afslutningen på forhandlingerne om regeringens økonomiske 2020-plan.

PENSION

Ikke flere stævnemøder i Finansen.

Finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V) har netop kunne fortælle, at regeringens ‘Reformpakke 2020’ er forhandlet på plads.

Det skete efter pakkens sidste aftale, der handler om vækstinitiativer, i dag blev lukket med støtte fra Dansk Folkeparti og løsgænger Pia Christmas-Møller.

De seneste seks ugers forhandlinger frem og tilbage har budt et hurtigt exit fra Socialdemokraterne og et vedholdende Radikale Venstre, der trodsede alle eksperters forventninger, og støttede regeringens tilbagetrækningsreform, der blandt andet betød forringelser af efterlønnen.

Og så fik Christiansborgs eneste kristendemokrat, Per Ørum Jørgensen, en uvant hovedrolle, da han gennem længere tid stod til at blive det 90. mandat bag regeringens sundhedspakke.

Men Per Ørum måtte skuffet udvandre fra 2020-forhandlingerne i onsdags, da han ikke kunne komme igennem med sine krav om bevarelse af akutfunktioner i udkantsområderne.

Ind fra højre kom løsgænger Pia Christmas-Møller, der altså både skaffede regeringen og Dansk Folkeparti et flertal bag sundhedspakken – og i dag altså var med til at lukke de samlede forhandlinger med et ja til vækstinitiativerne.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display