2 ud af 3 danskere ved ikke, om de har nok til pensionslivet

Ny undersøgelse viser, at det er et fåtal af danskerne, der er sikre på at have råd til den pensionisttilværelse, som de selv ønsker.

  Foto: istockphoto.com  

PENSION

Over halvdelen af danskerne har tænkt sig at fortsætte deres nuværende livsstil, når de går på pension, og hver sjette har faktisk tænkt sig at leve endnu bedre. Det er derimod kun hver femte, der er villig til at skrue ned for deres forbrug som pensionist.

Men det kan hurtigt vise sig for nogle, at deres ønsker til pensionisttilværelsen er decideret urealistiske. For få af os er nemlig klar over, hvordan vores økonomi kommer til at se ud, når vi forlader arbejdsmarkedet.

Faktisk er det mindre end hver tredje dansker, der ved med sikkerhed, at de har pengene til at føre den livsstil, de gerne vil have, når de går på pension. Og næsten hver fjerde dansker aner det overhovedet ikke. Det fremgår af en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Nordea.

”Det er en skam, for vi går jo alle og gør os forhåbninger om vores tredje alder, hvor vi endelig kan høste frugterne af et langt liv på arbejdsmarkedet. Men mange af os gør for lidt for at sikre fundamentet for vores fremtid, så vores drømme kan gå i opfyldelse”, siger Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen.

Glemmer seniorbudgettet

Ifølge Danmarks Statistik opretholder de fleste danskere deres livsstil, så længe de kan. Vi bliver i vores ejerbolig, beholder vores bil og mange skruer op for rejseaktiviteten. Men samtidig med at indtjeningen forsvinder, kommer der nye faste udgifter på seniorbudgettet til f.eks. medicin og briller, påpeger Ann Lehmann Erichsen.

”Mange kan ende med at få sig en overordentligt ubehagelig overraskelse, når de går på pension og bliver klar over deres økonomiske råderum. Det, synes jeg, er lidt bekymrende, og smadder ærgerligt for de, der får sig en forskrækkelse, som i mange tilfælde kunne være undgået”.

Tags

Anbefalede artikler