18 sager om sort arbejde på luksushotel

Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv bliver renoveret delvist af arbejdere, som bliver betalt sort.

PENSION

Her bor en familie, der er vant til at flytte meget. Og dermed også forholde sig til boligindretning, og til nøjagtig hvilke behov alle tre medlemmer af familien har. Og da de sidste år flyttede ind i denne arkitekttegnede villa fra 1959, helt tæt op ad Øresund, var ønsket om et nyt bad formuleret ret præcist:

– Vi ville gerne have et hjemmespa med masser af albuerum, og to brusere for at skabe harmoni. Og så skulle det være lyst. Derfor var det en gave, at der allerede var et ovenlysvindue i rummet. Og plads blev der i høj grad. ”Brusenichen” måler 90 cm i dybden og fylder hele rummets bredde, så man kan i bogstavelig forstand ikke blot gå i bad, men gå rundt i badet.

Familien fik installeret to store Grohe-brusere bag en gigantisk glasvæg lavet af hærdet glas, som har fået en kalkafvisende behandling, så den er supernem at holde ren og pæn. Det ville være synd at skærme og lukke af for de smukke turkise mosaikker fra Byens Fliser & Sanitet, som i den grad er med til at definere både stemningen og stilen i rummet. Opsætningen af mosaikkerne gav mureren lidt udfordring, men resultatet er helt fantastisk.

- De er valgt for at reflektere vandet, der ligger lige udenfor. Af samme grund valgte vi også en solid teak-bordplade på skabet med vaskene, da den er lidt maritim i udtrykket, fortæller kvinden i huset.

På gulvet er der lagt store, grå fliser fra Bad & Fliser, som nærmest ligner rå beton – de samme som familien har valgt i køkkenet, så der er kontinuitet mellem rummene. Hvilket også gælder skabsmodulet med skuffer, som er fra JKE Design ligesom husets køkken.

Et af de helt store kardinalpunkter var også selve badeoplevelsen: Det skulle føles som et udendørsbad.

– Og det er fuldstændig som at bade i naturen. Uanset om solen skinner, om det regner, tordner eller sner, så er det helt vidunderligt at stå under ovenlysvinduet og mærke vandet. Og om aftenen er det helt magisk at bade under stjernehimlen. Det føles virkelig som at stå ude i det fri …!

Læs om, hvor grænsen for sort arbejde og vennetjenester går.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display