17 mia. venter utålmodige efterlønnere

En tredjedel af alle, der har betalt ind til efterløn, vil have pengene udbetalt. I alt koster det staten 17 mia. kr., skønner ministeren.

PENSION

“Jeg vil have mine efterlønspenge nu”.

Den tanke skønner regnedrengene i Finansministeriet, at hver tredje efterlønsbetaler har, og det koster i statens husholdningsbudget.

Alene i 2012, hvor danskerne kan få fingre i deres egne efterlønspenge, forventes der at blive udbetalt 17 milliarder kroner.

Det øger statens underskud til 80 milliarder kroner, men det rører ikke finansminister Claus Hjort Frederiksen, som mener, at det er en politisk beslutning. Et spørgsmål om retfærdighed, om man vil.

“Det rigtige er jo, at folk får mulighed for at vælge, om de vil trække deres penge ud eller ej. Så må det gå udover budgettet for 2012,” siger han.

En tredjedel af efterlønsbetalerne svarer til omkring 400.000 danskere.

Udbetalingen forventes dog også at give lidt ekstra i kassen, fordi folk får flere penge til forbrug. Samtidig vil flere betale ind til egen pensionsopsparinger, som så skal beskattes.

Claus Hjort Frederiksen kom med beregningen på efterlønsudbetalingerne under dagens pressemøde, hvor han orienterede om den seneste Økonomiske Redegørelse fra Finansministeriet.

I morgen skrives endnu et kapitel om den danske økonomi, når Vismændene udkommer med deres halvårlige rapport.

Læs mere om Finansministeriets syn på økonomien her.

Tags

Cxense Display