Vestager: Vi må holde igen med lønnen

Hvis Danmark skal klare sig ud af krisen, skal vi indstille os på mindre lønstigninger end i de lande, vi konkurrerer med.

KARRIERE

Løntilbageholdenhed.

Landets arbejdende folk har snart hørt det ord mange gange det senere tid, og nu istemmer landets økonomiminister sig koret.

Margrethe Vestager® siger i et interview med Information, at danske lønmodtagere skal indstille sig på mindre lønstigninger end i de lande, vi konkurrerer med, hvis vi skal klare os gennem krisen.

“Vi skal være dygtigere, og vi skal være dygtigere pr. krone, for landene omkring os bliver dygtigere. Hvis vi holder lidt tilbage i lønnen, så den udvikler sig lidt mindre end andre steder, og vi bliver dygtigere, så vil Danmark stå bedre,” siger hun til dagbladet.

Margrethe Vestager siger, at krisen ikke blot skyldes mørke skyer fra udlandet, der er trukket ind over os.,

“Det er også os selv, der har noget at arbejde på,” siger hun til Information.

I denne indledes forhandlingerne om en ny finanslov, og det bliver ikke en gavebod, understreger økonomiministeren.

“Det her handler ikke kun om at være tålmodig med regeringen. Man skal finde ud af, hvordan vi sammen kan løfte det her. Regeringen er ikke en servicevogn, der fjerner skidt i krogene, så danskerne kan gå ind og se reality-tv,” siger hun.

I stedet vil Margrethe Vestager have danskerne til at tage mere ansvar f.eks. for vores børns skolegang, de sociale fællesskaber og miljøet.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display