Topchefer: Drop høje lønkrav

Lønniveauet i Danmark bliver nødt til at falde, hvis vi skal konkurrere med omverden, lyder det fra topchefer.

KARRIERE

Danskerne må spænde livremmen ind og acceptere mindre lønstigninger.

Sådan lyder det i en fælles erklæring fra topcheferne i tre af landets største virksomheder ifølge Nyhedsbureauet Direkt.

“Vi er nødt til at reversere den udvikling, men jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at man bare kan sætte lønnen ned med 30 procent” siger Danfoss’ adm. direktør Niels B. Christiansen til Direkt ifølge Børsen.

Han påpeger, at Tyskland er lykkedes med at fastholde lønniveauet for en klassisk produktionsmedarbejdere. Sverige og Danmark har til gengæld givet store lønstigninger, men devalueret løbende.

“Det handler ikke om, at vi skal på niveau med Polen eller Kina. Men hvis vi bare kan komme på niveau med Sverige eller Tyskland,” siger Niels B. Christiansen til Direkt.

Hans kollega i NKT Holding, Thomas Hofman-Bang påpeger, at danskernes produktivitet er et problem.

“Produktivitet har stået totalt i stampe de sidste ti år i takt med, at vi har givet lønstigninger. Det er det, der har skabt den situation, vi står i, samtidig med, at rammevilkårene gør det svært at tiltrække fremmede investeringer,” siger han ifølge Direkt.

Niels Smedegaard Andersen, topchef i landet største virksomhed, A.P. Møller – Mærsk, fremhæver risikoen for mangel på arbejdskraft som et potentielt stort problem.

“Arbejdsudbuddet er for lille. Og det er jo heller ikke regeringen, der har givet lønstigninger, men industrien. Og det er sket, fordi arbejdsudbuddet har været for lille,” siger han ifølge Direkt.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display