Tjek internationale lister

Tre amerikanske skoler topper Financial Times' liste over verdens bedste steder at tage en MBA.

KARRIERE


Internationale tidsskrifter som The Economist, Financial Times og Business Week rangerer hvert år MBA-programmerne i verden efter den oplevede kvalitet. I skemaet her er den procentvise lønstigning desuden udregnet via lønstatistik fra den studerendes studiestart til tre år efter endt MBA.

Skole Land Lønstigning
1. Stanford USA 129%
2. Harvard USA 122%
3. Wharton USA 120%
4. London Business School England 134%
5. Columbia USA 131%
6. Insead Frankrig 97%
7. MIT USA 120%
8. IE Business School Spanien 139%
9. Iese Business School Spanien 148%
10. Hong Kong UST Kina 144%

Kilde: Financial Times

Interesseret i en MBA? Vi uddeler et karrierelegat på 174.500 kr. Se mere her.

 

MBA i Kina

»Kulturforståelse og netværk er alfa og omega, hvis du skal gøre karriere i Kina. Netværk er meget vigtigere her end andre steder. Man laver kun business med folk, man kender, og gennem et uddannelsesforløb som MBA får du netværk og kulturforståelse, som er svær at få andre steder,« siger professor og bestyrelsesformand Per Jenster fra the Nordic International Management Institute i Kina.

Seks MBA-udbydere i Kina ligger på Financial Times’ top-100 liste, og i alt tilbyder 253 skoler i Kina en MBA. Uddannelserne foregår dog altovervejende på kinesisk.
Nogle af de engelsksprogede programmer har et vist niveau af kinesisk som adgangskrav, men flere og flere tilbyder en sprogpakke som en del af uddannelsen.

MBA uddannelserne i Kina er ifølge Per Jenster mere teoretiske end de vestlige, der er mere praktiske. Hvis du vil gå den kinesiske vej, anbefaler Per Jenster dog, at du laver et grundigt fodarbejde.
Det handler således ikke kun om sprog og akkrediteringer, men også om du passer ind i kulturen – for eksempel er skolerne i Hong Kong mere vestligt præget end i resten af landet.

Klik her for at finde flere oplysninger om internationale MBA-uddannelser på sitet find-mba.com


22. maj 2012

 

[emediate]

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display