Tidligere topchefer scorer millioner

Dansk erhvervsliv har ikke holdt igen med at forgylde cheferne.

KARRIERE

Millionerne er rullet fra danske virksomheders bestyrelser og lige ned i lommerne på de fratrådte chefer i 2010.

Det skriver Jyllands-Posten, der har foretaget en gennemgang af regnskaberne fra landets børsnoterede selskaber.

På trods af den økonomiske krise vidner 110 millioner kroner til fratrådte chefer om, at det ikke er her, der er udvist mådehold.

Selskaber som Genmab, Københavns Lufthavne, Sydbank og kriseramte selskaber som Parken, H+H og Topotarget har været særdeles rundhåndede.

Også finanskoncernerne Amagerbanken og Capinordic har udbetalt tocifrede millionbeløb til direktørerne, henholdsvis Jørgen Brændstrup og Lasse Lindblad.

“Det strider mod alle retfærdighedsnormer, når danske virksomheder betaler så store gyldne håndtryk, når man tænker på, hvordan samme direktører prædiker mådehold og kræver tilbagegang i de ansattes løn,” siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til Jyllands-Posten.

Normen i dansk erhvervsliv er, at en direktør skal have mellem to og tre års løn, hvis vedkommende bliver fyret fra jobbet.

Men det giver ifølge professor ved CBS Ken Bechmann ikke mening.

“Der bør være langt mere fokus på løn i forhold til performance, for det er klart, at det virker underligt, at en direktør får en stor bonus ved sin fratrædelse, hvis selskabet i perioden har klaret sig dårligt,” siger han til Jyllands-Posten.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display