Store lønstigninger til statsansatte

Det er de sidste tre år lykkedes landets statsansatte at hente dobbelt så meget ved de lokale lønforhandlinger, som der var lagt op til.

KARRIERE

Landets 185.000 statsansatte har de sidste tre år haft en mindre lønfest.

Det er i hvert fald lykkedes dem at hente omkring dobbelt så meget ved de lokale lønforhandlinger, som der var lagt op til, skriver DR Nyheder.

Der var afsat 1,5 procent af lønrammen til lokal løndannelse ved overenskomstforhandlingerne i 2008, svarende til omkring en milliard kroner.

Men tal fra Personalestyrelsen viser nu, at den lokale løndannelse endte med at udgøre 3,1 procent, hvilket svarer til omkring to milliarder kroner.

“Jeg synes det er positivt, at der bliver givet noget mere i lokal løndannelse. Det motiverer den enkelte medarbejder til at yde en ekstra indsats,” siger Lisbeth Lollike, der er direktør i Personalestyrelsen, til DR Nyheder.

Hun mener, at tallene bør få fagforeningerne til at arbejde for mere lokal løndannelse, hvor løn og tillæg bliver forhandlet på den enkelte arbejdsplads.

Sammen med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er Lisbeth Lollike hovedforhandlere ved de igangværende statslige overenskomstforhandlinger.

Kilde: DR Nyheder

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display