Stjernearkitekt forsvarer lavt lønniveau

Den prisbelønnede tegnestue BIG tager til genmæle efter beskyldninger om konkurrenceforvridende lønninger.

KARRIERE

Den himmelstormende danske tegnestue BIG svarer nu igen på beskyldningerne om discountlønninger.

En gennemgang, som Business.dk har foretaget, viser et lønniveau, der ligger mellem 200.000 og 300.000 kroner under gennemsnittet hos andre førende tegnestuer.

Det er der flere forklaringer på, siger Bjarke Ingels til Business.dk.

“Hvad angår vores arkitektlønninger, så er de reguleret af den danske overenskomst, og den overholder vi. Vi har så nok flere yngre talentfulde arkitekter på et lavere løntrin end andre tegnestuer. Desuden har vi brugt sindssygt megen energi på kapacitetsstyring. Endelig har vi 20 til 25 praktikanter ansat løbende,” siger han.

Bjarke Ingels påpeger, at tegnestuen betaler løn til deres praktikanter, hvilket ellers ikke er normalt i branchen.

“I modsætning til mange andre tegnestuer, så betaler vi vores praktikanter løn. Og det er et beløb, der i første del af deres praktik svarer til SU. Hvis de bliver længere, så kan vi øge lønnen, og vi har haft en eller to praktikanter, der er endt med at bidrage så meget til tegnestuen, at de har fået en fuld arkitektløn,” siger Bjarke Ingels til Business.dk

Den konkurrerende tegnestue C. F. Møller har kaldt BIG’s fremgangsmåde for “konkurrenceforvridende”.

Men Bjarke Ingels henviser til, at overenskomsten bliver fulgt. Han forsvarer tegnestuens brug af mange udenlandske ansætte med, at det er helt nødvendigt, når man som BIG er aktiv i 10 lande.

“Nu er det jo meget stramt reguleret i Danmark, under hvilke betingelser man må ansatte udlændinge – især når der er tale om folk fra ikke-EU lande. Vi følger overenskomsten, når det kommer til udlandske ansatte, og det vil vi også gøre fremover,” siger han til Business.dk.

Kilde: Business.dk

Anbefalede artikler

Cxense Display