Statens chefer får mindre end i udlandet

Cheferne i staten har en lavere løn end i lande som Italien, New Zealand eller Storbritannien. Men højere end i Sverige og Norge.

KARRIERE

Med en løn på omkring 110.000 kroner om måneden er danske chefer i det offentlige lavere lønnede end i mange andre lande.

Det skriver Berlingske Business.

En ny sammenligning af offentlige lønninger fra den økonomiske samarbejdsorganisation OECD viser, at Danmark på en ottendeplads ligger i midten af feltet af rige lande.

Danske chefer tjener en smule mere end deres kolleger i Holland, men lidt mindre end i USA.

Formanden for 5.500 offentlige ansatte chefer hos Djøf fortæller, at offentlige chefer i Danmark har en løn, der er mellem otte og ni procent lavere end i den private sektor.

“Samtidig er det lige så risikofyldt at være kommunal topchef i dag, som det er at være privatansat chef. Risikoen for at blive fyret som f.eks. kommunaldirektør er lige så stor, som hvis man er chef i det private erhvervsliv,” siger Per Hansen.

Cheferne i den offentlige sektor i Danmark tjener lidt mere end i både Norge og Sverige. I broderlandene må de offentlige chefer tage til takke med en løn på lidt over en million kroner om året.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display