SAS-ansatte: Vi har leveret rigeligt

De kabineansatte i SAS vil ikke betale for "de fejldispositioner, som ledelsen har foretaget i forbindelse med Spanair og andre fejlskud".

KARRIERE

Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem SAS og de kabineansattes fagforening i Danmark (CAU) er inde i en afgørende fase.

Ledelsen i SAS har bebudet en storstilet sparerunde, som især skal hentes fra de igangværende overenskomstforhandlinger.

Men de ansatte kan ikke give mere, siger Jakob Esposito, formand for det danske kabinepersonale i SAS.

“Man kan som bekendt ikke klippe håret af en skaldet. Jeg mener heller ikke, at det er rimeligt, at vore medlemmer skal gå ned i løn og betale for de fejldispositioner, som ledelsen har foretaget i forbindelse med Spanair og andre fejlskud, der gennem tiderne er foretaget i jagten på en forretningsmodel,” siger han.

Netop krakkede Spanair har kostet SAS dyrt. Af årsregnskabet for 2011, der lige er offentliggjort, fremgår det, at SAS kommer ud med et underskud på 1,4 milliarder kroner.

Var det ikke for Spanair-konkursen sidst i januar 2012, havde SAS haft et lille overskud på 79 millioner kroner før skat.

Jakob Esposito finder det desuden beklageligt, at ledelsen i SAS har udtalt i pressen, at CAU er den eneste fagforening for kabinepersonale i SAS, der ikke vil bidrage til at finansiere de bebudede besparelser.

CAU har ifølge formanden givet tilsagn om at indgå i konstruktive drøftelser med ledelsen om mulige effektiviseringer.

“Vi har blot ikke villet lade os presse til at skrive under på noget på forhånd før forhandlingernes start. Vi forhandler efter og respekterer den danske model. Det ville klæde ledelsen i SAS at gøre det samme,” siger Jakob Esposito.

Jakob Esposito noterer sig også, at SAS nu har den største kundetilfredshed i 11 år. I løbet af de samme 11 år er hans medlemmer gået 20 procent ned i løn og 20 procent op i arbejdstid.

Den nuværende overenskomst mellem CAU og SAS udløber med udgangen af denne måned. Godt 1.500 kabineansatte i SAS er medlem af CAU.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display