Sådan laver du et godt cv

Uden et veldisponeret cv er det svært at få opmærksomhed hos sin kommende arbejdsgiver. Her får du en hurtig opskrift på et godt cv, der hjælper dig til at præsentere dine kompetencer bedst muligt.

KARRIERE

Det tekniske

Dit cv skal være læsevenligt. Derfor skal det sættes op på en overskuelig måde med almindelige bogstavstyper og ikke for små bogstaver.

Fokus

Dit cv skal afspejle de typer af job, du søger. Har du tidligere haft lederstillinger, men ikke ønsker en ny lederstilling, er det vigtigt, at dit cv ikke fokuserer så meget på dine ledelsesmæssige erfaringer, men på andre erfaringer og kompetencer.

Foto

Det er en smagssag, om man ønsker at sende et foto med, men hvis man vælger at vedhæfte et billede, så skal det være et vellignende foto af nyere dato.

Omfang

Et cv må gerne afspejle, at man har mange års erfaring. Det betyder indimellem, at cv’et kan komme op på 3-4 sider. Alt skal bare være relevant.

Indhold

Dit cv skal alene indeholde fakta om dig selv, dine kompetencer og dine tidligere resultater. Præsenter gerne resultater, du er stolt af, og brug nogle ord på under hvert job at beskrive dine vigtigste resultater.

Cv’ets indhold punkt for punkt

- Kontaktoplysninger (navn, bopæl, telefonnummer,
e-mail)
- Alder (som regel, men kan udelades af taktiske årsager)
- Kompetencer og uddannelser (de nyeste uddannelser skal nævnes først)
- Stillinger og resultater (de nyeste nævnes først)
- Kurser (relevante)
- Sprog
- Andre aktiviteter (bestyrelsesarbejde, frivilligt arbejde eller andet, som kan være relevant i forhold til jobsøgning)
- Interesser (kort)
- Referencer

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display