Så mange millioner går ny Dong-chef ned i løn

Det er udfordringen snarere end lønnen, der har lokket Henrik Poulsen fra TDC til Dong.

KARRIERE

Det er chancen for at stå i spidsen for en virksomhed, der er central i Danmarks omstilling til grøn energi, der har lokket en af dansk erhvervslivs gulddrenge fra TDC til Dong.

- Dong har et kæmpestort potentiale. Udfordringen med at bidrage til at gøre Danmark til hele verdens førende nation inden for grøn energi med de vækstmuligheder, der ligger i det. Det kunne jeg ikke sige nej til, siger Henrik Poulsen.

Han oplyser, at hans løn hos Dong bliver otte millioner kroner om året plus mulighed for en bonus på op til 30 procent. Dermed kan hans løn maksimalt komme op omkring 10 millioner kroner.

Det kan sammenlignes med, at han sidste år tjente mere en 13 millioner kroner som topchef hos TDC.

- Jeg har sagt ja til en lønnedgang. Lønnen har ikke været det væsentligste. Det væsentligste har været, at Dong har en spændende forretningsplatform og en ambitiøs vækststrategi, siger Henrik Poulsen.

Henrik Poulsen har ikke nogen særlig erfaring med energisektoren. Han peger selv på sine erfaringer med at lede en stor koncern med betydelige investeringer og offentlig bevågenhed som de væsentligste kompetencer, han kan bruge i Dong.

Samtidig fremhæver han, at TDC har arbejdet meget med at fokusere på sine kunder de senere år. Men han tør ikke love, at Dong-kunderne bliver mere tilfredse med ham ved roret.

- Man skal passe på med de programerklæringer, man lægger frem den første dag. Men i enhver virksomhed, hvor jeg er administrerende direktør, skal der være stort kundefokus, fastslår han.

Henrik Poulsen har gjort en bemærkelsesværdig karriere i dansk erhvervsliv.

Siden han blev cand.merc. i finansiering i 1994, har han ud over TDC arbejdet for så forskellige virksomheder som Novo Nordisk og Lego, og han har også været forbi det prominente konsulenthus McKinsey.

Desuden har han været højt placeret i kapitalfonden KKR, der er en af de fonde, der i dag er medejer af TDC.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display