Pytlichs piger rasende: DHF satser på mændene

Det danske kvindelandshold i håndbold truer med at strejke, fordi forbundet prioriterer mændene og tvinger dem ned i løn.

KARRIERE

Det er de færreste, der synes, det i orden, at få sin løn halveret.

Således heller ikke damelandsholdet i håndbold, der nedprioriteres så meget af deres forbund, DHF, at de tvinges til at gå 48 procent ned i grundløn, skriver Jyllands-Posten.

“I forhandlingerne har DHF fortalt os, hvor dårligt et produkt damehåndbold er, og hvor svært det er at sælge, samt at alt satsning ligger på herresiden,” siger spillernes repræsentant Christina Pedersen til Jyllands-Posten.

Det er derfor yderst tvivlsom, om håndboldkvinderne møder op til de to kampe, de skal spille mod Rusland om tre ugers tid. To vigtigt kampe, holdet skal bruge som forberedelse frem mod sommerens VM-kvalifikation.

Hos DHF fastholder direktør Morten Stig Christensen, at Danmark har et damelandshold til kampene mod Rusland.

“Selvfølgelig stiller vi med et landshold i april. Så må vi se, hvem der ønsker at spille,” siger han og begrunder lønnedgangen med et stramt budget.

“Vi navigerer efter DHF’s budget, og det er stramt. Vi skal have tingene til at hænge sammen. Flere steder er der allerede blevet sparet,” lyder det.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Cxense Display