Prøv lykken i provinsen

Der er så småt begyndt at opstå jobmæssige flaskehalse i Udkantsdanmark.

  Foto: istockphoto.com  

KARRIERE

Leder du efter et job, så burde du måske kigge væk fra de større danske byer. Dansk Industri har undersøgt erhvervsklimaet i landets kommuner, og konklusionen er, at hele 30 pct. af landets virksomheder indenfor det sidste år forgæves har forsøgt at besætte en stilling.

Mange af landes virsomheder har indenfor det sidste år oplevet, at de har slået en stilling op, uden at kunne få den besat. Tendensen er forstærket siden 2014, hvor økonomien har været i bedring. Det er generelt sværest for virksomederne i udkanten af landet at få deres stilligner besat. Sværest er det for virksomhederne på Bornholm, Sønderborg eller Frederikshavn at får deres stillinger besat. Her har hele 40 pct. af virksomhederne forgæves forsøgt at finde en ny medarbejder. 

I kommuner tættere på store byer som Frederiksberg, Dragør og Sorø er det til gengæld lettere at skaffe arbejdskraft. Her er det mindre end 20 pct. af virksomhederne, der ikke har kunnet finde den medarbejder, de leder efter. Der er også ved at være kamp om rekrutterne i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display