Professor: 48.000 bliver tvunget i arbejde

Hvis den nye regering skal leve op til sit regeringsgrundlag, bliver den nødt til at tvinge mennesker i arbejde, mener ekspert.

KARRIERE

Hvis den ny regering skal leve op til regeringsgrundlaget, bliver den nødt til at tvinge 48.000 danskere i job, skriver Børsen.

Ifølge regeringsgrundlaget skal der skabes 55.000 nye job inden 2011. 7.000 stillinger kommer fra en nedsættelse af skatten på arbejde, mens resten skal findes gennem trepartsforhandlinger og en reform af førtidspension, kontanthjælp og fleksjob.

De mange job skal skaffe staten 11 milliarder kroner i ekstra indtægter, som skal bruges til at “finansiere forbedringer af velfærd, social indsats og et løft i uddannelserne og forskningsindsatsen,” står der i regeringsgrundlaget.

Men for at få de 48.000 i arbejde bliver regeringen nødt til at anvende tvang, siger professsor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet.

“For den enkelte bliver det nok mere stok end gulerod, for problemet er, at det at give gulerødder koster penge,” siger han til Børsen.

Formand for fagforeningen FOA, Dennis Kristensen, vil ikke være med til at tvinge folk i arbejde.

“Vi er tilhængere af, at man skaffer job til mennesker, der kan arbejde. Vi er ikke tilhængere af, at man pisker mennesker til at arbejde,” siger han til Børsen.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display