Nyt parti: Drop fast arbejdstid

Vi skal arbejde anderledes, ikke mere, lyder det fra 16 kendte samfundsdebattører.

KARRIERE

Skrot otte til 16-job, og drop den faste pensionsalder.

Sådan lyder to af de første forslag fra Fremtidens Danmark – et nyt “parti” beståede af 16 kendte samfundsdebattører.

Partiet, der er stiftet af tænketanken Mandag Morgen, stiller dog ikke op til Folketinget, men vil alene forsøge at påvirke den politiske debat med viden, fakta og analyser.

Det skriver Berlingske.

“Vi skal ikke arbejde mere i Danmark. Vi skal arbejde anderledes. Produktiviteten i Danmark bliver ikke påvirket med en eneste decimal, blot fordi vi arbejder længere tid,” lød det fra Steen Hildebrandt, CBS-professor i ledelse og ordfører for nyt lederskab i Fremtidens Danmark, ifølge Berlingske.

Sammen med de øvrige medlemmer af Fremtidens Danmark præsenterede han partiets første udspil mandag i Den Sorte Diamant i København.

Bente Klarlund Pedersen, professor, dr. med., gik på scenen med et budskab om aldrende og nedslidte danskere, der ikke behøver at blive så nedslidte.

“Vi tager det som en biologisk nødvendighed, at vi skal nedslides gennem arbejdslivet. Tænk nu, hvis vi tog nogle andre briller på og sagde, vi vil forebygge nedslidning,” sagde hun og fortsatte:

“Det kan man godt. Man kan helt undgå at blive nedslidt. Så kunne man leve sund og rask gennem hele livet, udskyde skranteårene og blive på arbejdsmarkedet,” sagde hun ifølge Berlingske.

Stifteren af Fremtidens Danmark, Mandag Morgen-direktør Erik Rasmussen, der nu er selvudnævnt politisk ordfører, forklarer, hvorfor tænketanken har valgt at “stifte et parti.”

“I en tænketank sidder der nogle kloge mennesker, som laver en rapport, som de så cirkulerer blandt hinanden. Vi skal formulere en politik, som vælgere skal slutte op omkring. Derfor kan vi godt lide partimetaforen,” siger han til Berlingske.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display