Ny multimedieskat er bremseklods

Den forhadte multimedieskat bliver afskaffet, men afløst af en skat på arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, grotesk lyder det fra erhvervslivet.

KARRIERE

Multiemdieskatten forsvinder og en ny telefonskat kommer til.

I kølvandet på regeringens afskaffelse af multimedieskatten, bliver den gamle skatteordning indført igen. Her bliver man beskattet, hvis man har fri arbejdstelefon til rådighed.

Den melding modtager man ikke med smil på læben hos Dansk Erhverv og IT-Branchen, der kalder det grotesk og gammeldags.

“Den nye skat svarer jo til, at hvis man for ti år siden havde en hjemmearbejdsplads, hvor man havde haft en stationær computer, så ville man ikke blive beskattet. Men hvis man så havde fået en bærbar, så ville man blive beskattet, fordi den ville være så ny og moderne. Det er en forældet tankegang.,” siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en ordning, der gør det muligt at afskaffe multimedieskatten.

Det eneste nye i at afskaffe multimedieskatten og indføre den gamle regel bliver, i følge Politiken, at den rabat, der gives, hvis begge ægtefæller i en husstand betaler skatten, beholdes. Beløbsgrænsen sænkes fra 3.000 til 2.500 kroner.

Ifølge Dansk Erhverv og IT-Branchen vil det blive et bureaukratisk roderi, at gennemføre den nye skat.

“Men de foreløbige udsigter til, hvad der træder i stedet for multimedieskatten, tyder på, at det på mange punkter bliver en skærpelse, og tilmed er der risiko for et nyt bureaukratisk og administrativt monster,” siger Søren Friis Larsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv og IT-Branchen vurder, at den nye ordning bliver en tabersag for regeringen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display