Nu stopper skattefesten for læger

En tur til Norge til 150.000 kroner om måneden i skattefri løn. Det lyder som en lækker fidus for danske læger, men nu stopper Skat fidusen.

KARRIERE

En tur nordpå til broderlandet til 150.000 kroner skattefrit hver måned.

Det lyder ikke dårligt, og det har mange danske læger da også benyttet sig af. Fidusen har i årevis være benyttet af danske læger, der tager en vikartjans.

Men nu smækker Skat pengekassen i og tager grovfilen frem.

- Vi har sendt besked ud til de læger, der har arbejdet som vikarer, og jeg kan kun råde folk til at komme frivilligt, det bliver altid godt modtaget hos os, siger afdelingsleder i Skat, Birthe Sørensen, til epn.dk.

Ifølge Dagens Avis kan 212 læger se frem til at få en skatteregning på i alt 12,2 millioner kroner.

Det er kun for arbejde i 2008. Nu overvejer Skat at gå hårdere til værks og 2009 ligger lige for.

- Vi vil lave en vurdering fra sag til sag, men jeg vil ikke udelukke, at sager fra 2009 og frem kan resultere i bødestraf, siger Birthe Sørensen til epn.dk.

Skat har hidtil kun sendt regninger ud til lægerne, men nu overvejer man at gå dybere ned i sagerne. Man er dog opmærksom på, at der hersker forvirring blandt lægerne, så ikke alle med manglende skattebetaling har gjort det i ond vilje.

Der har i årevis været tvivl om, hvor de danske vikarer skulle betale skat, hvis de arbejdede i Norge under 183 dage om året.

Kilde: epn.dk

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display