Nu er der navne på Eldrups forgyldte venner

Deres årsløn ligger på 4-5 millioner kroner, og deres fratrædelsesordninger er særdeles favorable.

KARRIERE

Dong Energys bestyrelse har fyret koncerndirektør Anders Eldrup for at have givet fire ledende medarbejdere ualmindeligt favorable ansættelsesvilkår.

Indtil videre har bestyrelsesformand Fritz Schur ikke villet oplyse, hvilke medarbejdere der drejer sig om, men Børsen mener nu at kunne sætte ansigt på de implicerede.

Ifølge Børsens unavngivne kilder drejer det mest graverende tilfælde sig om den tidligere chef for Corporate Affaris, Jakob Baruël Poulsen, som har fået en løn, der var højere end selv koncerndirektørens.

Dertil kommer en fratrædelsesordning, som giver Jakob Baruël Poulsen 20,2 millioner kroner i hånden, selv hvis han af egen vilje vælger at forlade Dong Energy.

De tre andre tilfælde drejer sig ifølge avisen om forhenværende juridisk chef Christian Skakkebæk, som nu arbejder for Dong Energy i London, tidligere chef i opkøbsafdelingen Torsten Lodberg Smed, som som i dag sidder i virksomhedens vindmølledivision og vicedirektør Christina Grumstrup Sørensen.

Alle fire har haft årlige lønninger mellem fire og fem millioner kroner og “særdeles favorable fratrædelsesgodtgørelser,” skriver Børsen.

Til sammenligning har koncerndirektør Anders Eldrup haft en årlig gage på ca. 5,7 millioner kroner.

Børsen har i øvrigt erfaret, at den undersøgelse, som Dong Energy’s bestyrelse har nedsat for at opklare alle kritisable forhold, især koncentrerer sig om forholdene i Corporate Affairs, hvor lønninger over fem millioner kroner ikke skulle være ud over det normale.

Corporate Affairs har blandt andet topadvokater på Superliga-niveau på lønningslisten.

Kilde: Børsen

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display