Mærsk risikerer bøde for slaveløn

De australske immigrationsmyndigheder undersøger nu anklagerne mod Maersk Line fra olie- og gasarbejdernes fagforbund.

KARRIERE

Mærsk må til lommerne og udbetale erstatning til filippinske ansatte på koncernens gasfelter ud for Australien.

Det australske arbejderforbund anklager en afdeling af den danske koncern for at have snydt de ansatte for titusindvis af dollars ved at udbetale en løn på blot tre australske dollars i timen.

Det skriver avisen Sydney Morning Herald.

“Vi har sagt til regeringen, at vi kan ikke tillade, hvad der i bund og grund er billig arbejdskraft fra Asien til det afsidesliggende nordvest, uden nogen interesserer sig for det,” siger arbejderforbundets nationalsekretær, Paul Howes, ifølge avisen.

De australske myndigheder er nu gået i gang med at undersøger anklagerne mod Mærsks bore-afdeling i Australien.

De underbetalte medarbejdere fra Filippinerne har angiveligt arbejdet i australske farvande siden 2009, og har arbejdet med vedligehold og maleropgaver.

Martin Fløjgaard, der er location manager i Maersk Drilling Australia siger, at de filippinerne var hyret gennem et andet firma, og at det har vist sig, at de ikke havde korrekte visa.

“Som konsekvens har vi afbrudt samarbejdet med dette firma,” lyder det fra Martin Fløjgaard.

Men arbejderne er dog ikke blevet sendt hjem til Filippinerne, men bliver i Australien til deres sag er afgjort, fortæller han.

“Vi har tilbudt dem indkvartering i Perth, mens diskussionerne mellem deres arbejdsgiver og de relevante myndigheder omkring deres situation foregår,” siger ham.

Tags

Cxense Display