Lønforsikring åbner for huskøb

Folk der ikke har en forsikring mod ledighed, kan have sværere ved at låne til et huskøb.

KARRIERE

Det er ikke kun løn og jobsituationen, der tæller, når realkreditinstitutter skal vurdere, om folk skal have lov til at låne penge til en bolig.

De skeler også til, om folk har en forsikring mod ledighed, en såkaldt lønsikring. Det siger cheføkonom i BRFkredit Ulrikke Ekelund.

“Lønforsikringer er ikke et krav, men i vores subjektive vurderinger af lånerne ser vi også på, hvor godt økonomisk polstrede lånerne er, hvis de kommer ud i ledighed i en periode. I de fleste tilfælde kan det trække ned i vurderingerne, hvis der ikke foreligger en ledighedsforsikring,” siger hun til Jyllands-Posten.

Også i Danske Bank skeler man til, om folk har en lønforsikring, når de kommer ind for at låne.

“Overordnet set stiller det positivt ind, at man har én. Særligt hvis man arbejder i en branche baseret på projektansættelse og varierende løn,” siger afdelingsdirektør Mark Namensen til avisen.

Han understreger dog, at det ikke er en afgørende faktor for, om en kunde får grønt lys til et huskøb.

“Vi kigger på kundens nuværende betalingsevne – ikke situationen som den ser ud, hvis kunden mister sit arbejde,” siger han.

Lønforsikringer koster typisk mellem 500 og 1.000 kroner om måneden og giver mulighed for at få suppleret den maksimale dagpengesats på 16.597 kroner om måneden.

I 2010 havde 76.700 danskere en lønsikring.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display