LinkedIn kan sikre dig drømmejobbet

Stadig flere stillinger bliver besat på baggrund af LinkedIn, og netværket er et uundværligt værktøj for de ambitiøse. Tjek her, hvordan du gavner din karriere bedst med LinkedIn.

KARRIERE

Erhvervslivets Facebook. Sådan kalder flere det digitale netværk for erhvervslivet, LinkedIn. Siden sitet så dagens lys i 2003, er antallet af profiler steget eksplosivt, og selv om det ikke kan prale af samme antal brugere som Facebook, så er LinkedIn det mest anvendte netværkssite, når det gælder karriere.

 

Antallet af profiler i Danmark har rundet 775.000 og er blevet stedet, hvor du kan netværke med folk i din branche, søge kontakt med personer, som kan bringe dig fremad i din karriere, og det er ikke mindst blevet et vigtigt redskab for headhuntere på jagt efter den helt rigtige kandidat.

 

LinkedIn byder på mange muligheder for at løfte karrieren, og Penge & Privatøkonomi har derfor talt med en række rekrutteringsfolk og eksperter inden for LinkedIn om, hvordan du optimerer brugen af det digitale netværk.

 

 

Vis dine kompetencer – og bliv fundet

 

Når du opretter din LinkedIn profil er det vigtigt, at dine kompetencer fremgår tydeligt. Brug ’headline’ og ’summary’ til at sælge dig selv. I Headline skal du skarpt formulere, hvad du kan, og hvor du vil hen. »Hele din nutid og fremtid skal formuleres skarpt og på 160 tegn i headline,« som Bodil Damkjær udtrykker det. Hun er specialist i LinkedIn i sit eget rådgivningsfirma Plingyou.

 

I summary kan du forklare, hvem du er, og hvilke kompetencer du har. Du skal ikke skrive i korte overskrifter, men udførligt beskrive dine erfaringer og kompetencer, og hvad du kan tilbyde en arbejdsgiver. Vil du gerne findes af headhuntere eller blot blive kontaktet af interessante personer i din branche, så er det vigtigt, at du bruger de rette ord til at beskrive dig selv, og hvor du vil hen.
På LinkedIn kan vi finde kandidater, der ikke er direkte jobsøgende. Det er headhunternes mekka.


For det er de rette søgeord, der gør udslaget for, om netop din profil kommer frem, når et rekrutteringsbureau søger efter kandidater. »Headline, summary, specialties og tidligere og nuværende jobtitler er vigtige, når rekruttører søger efter profiler. De spidskompetencer, du vil promovere, og den retning, du gerne vil bevæge dig i karrieremæssigt, skal være tydelige her,« lyder det fra Eva Jonassen, headhunter og partner i Searchhouse.

 

Sæt derfor ord på, hvad du vil arbejde med. Vil du i betragtning til en stilling som controller, men har ikke tidligere haft en sådan stilling, så skriv ordet controller på din profil, så du kommer i betragtning i en søgning. Og glem janteloven. »Hvis du ikke har de store erfaringer, så tænk ud af boksen. Der er altid noget, du kan fremhæve. Det kan være erfaringer fra studiet og sider af din personlighed. Hvad er det for en forskel, du kan tilbyde en arbejdsgiver,« siger Bettina Wæde, administrerende direktør i rekrutteringsbureauet BWConsult & Co.

 

 

Vær aktiv

 

Men skal du have det fulde udbytte af LinkedIn, må du være aktiv. Du kan melde dig ind i grupper af forskellig faglig karakter, og så har du mulighed for at blive forbundet med personer, der sidder i en nøgleposition for netop din karrierevej. Gør du dig synlig og er aktiv på LinkedIn, kan det derfor byde på unikke muligheder for bekendtskaber med de rette personer.

 

»Det er vigtigt at komme i dialog med andre og gøre sig synlig i faglige netværk. Tænk over, hvor du gerne vil hen i din karriere. Se efter dine potentielle chefer, og meld dig ind i samme netværk som dem,« siger Eva Jonassen. Det er en god idé at lægge sig i grupper med mange mennesker og eventuelt rekruttører, for alle, du er i gruppe med, kan frit skrive til dig og omvendt. Gå derfor også målrettet efter at netværke med mennesker, der kan hjælpe dig i den rigtige retning, og bland dig i de faglige diskussioner i grupperne.

 

Desuden er det en god idé at have mange kontakter på LinkedIn, for netværket fungerer sådan, at du kan se andres kontakter i tredje led, og har du mange kontakter, giver det dig derfor større chance for at blive fundet af folk, som kan bringe dig videre. Er du aktivt jobsøgende, er det en god idé at gøre dit netværk opmærksom på det, så beskeder om jobåbninger kan blive videresendt til dig.

 

Kontakt derfor gerne personer, som du mener, kan være gavnlige for dig. Men husk respekten for andres tid. Du skal have en god grund til at kontakte en person, og gør henvendelsen personlig. Vær desuden selektiv i, hvad du kommenterer, og hold dig til det, hvor du har noget fornuftigt at sige. Husk, at det er et fagligt netværk, og vær ikke for humoristisk eller useriøs. Du skal ikke være synlig for enhver pris. Det kan give irritation i dit netværk. 

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display