Ledere er familiemennesker

Chefer er oftere gift og har børn end andre uden ledelsesansvar. Faktisk kan det tilmed være en fordel for karrieren

KARRIERE

9 procent af danske ledere ser deres job som en livsstil. Det er altså også en del af deres familieliv. Det viser en undersøgelse som interesseorganisationen Lederne har lavet blandt sine medlemmer i 2012.

Livsstilen som leder bliver øjensynligt også i høj grad kombineret ved at være gift. Således er 88 procent af lederne enten gift eller samboende. Det samme tal for den voksne danske befolkning er 64 procent, og ifølge Niels Henriksen, rådgivningschef hos Lederne, er balancen mellem familie- og arbejdsliv særdeles afgørende.

»Danske ledere lægger meget vægt på, at de to ting spiller sammen. De er blevet mere opmærksomme på, at det kræver opbakning på hjemmefronten, hvis de skal præstere på jobbet,« siger Niels Henriksen.

Hele 77 procent siger, at balancen mellem det private og det arbejdsmæssige havde betydning, da de takkede ja til deres nuværende job, og 7 ud af 10 har børn. Drømmer du selv om en lederstilling, er det efter alt at dømme en god idé at få et barn. Der findes ikke tal på, hvor meget barneskrål i boligen øger dine chancer for drømmejobbet med ledelsesansvar, men ifølge Niels Henriksen giver det nogle kvaliteter.

»Når du får dit første barn, prioriterer du helt naturligt anderledes. Det giver en øget forståelse for, at dine ansatte med børn har lignende prioriteringer, og på den måde får ledere med børn et forspring, når det kommer til personaleledelse,« siger Niels Henriksen.

Familie versus arbejdet
Selv om børn og en ægtefælle er en stor del af det overhovedet at blive leder, så bliver de hjemlige forpligtelser ofte nedprioriteret i forhold til familien. Især blandt toplederne.

»Jeg må ofte prioritere arbejdet frem for familielivet.« 

Topledere: 45 procent

Mellemledere: 37 procent

Linjeledere: 30 procent

Ledere uden personaleansvar: 25 procent

 

Kilde: Lederne, 2012.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display