Kvindelige ingeniørstuderende kræver for lidt

Kvindelige ingeniørstuderende ved ikke, hvad de er værd, og ender derfor med at få lavere løn end deres mandlige medstuderende.

KARRIERE

Det kan være svært at vide, hvad man er værd, når man skal ud og forhandle sin første løn.

De kvindelige ingeniørstuderende forventer at få mindre i løn i deres første job, end deres mandlige medstuderende gør, viser en undersøgelse lavet for Ingeniørforeningen.

Konsekvensen er, at de lave forventninger ender med også at give lavere løn.

“Vi må se at komme i gang med at udruste de kvindelige studerende med faglig og personlig selvtillid. De burde have modet til at forvente mere,” siger formanden for Ingeniørforeningens Ligestillingsudvalg, Jytte Hinnerup i en pressemeddelelse.

Deres forventninger til den første månedsløn som nyuddannet er 1.400 kr. mindre end deres mandlige modstykkers forventninger. De kvindelige forventninger ligger sågar 1.205 kroner under, hvad de rent faktisk kommer til at tjene.

“Pigerne skal se at gøre sig fri af flinkeskolen. De skal jo ud og forhandle med en arbejdsgiver, og de skal vide, hvad de er værd. Her har Ingeniørforeningen en rolle, men pigerne må også se at mande sig op og stå ved deres værd,” maner Jytte Hinnerup.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display