Kristelige opgiver sag om overenskomster

Lærlinge skal arbejde efter gældende overenskomst. Kristelig Arbejdsgiverforening opgiver at føre principiel sag til Højesteret.

KARRIERE

Kristelig Arbejdsgiverforening erkender nu, at den ikke kan vinde en sag i Højesteret om lærlings overenskomster.

Østre Landsret har tidligere slået fast i en principiel dom, at Dansk Metals lærlinge skal arbejde efter Metals overenskomst.

Det betyder, at Kristelig Arbejdsgiverforening og Kristelig Fagbevægelse ikke kan underbyde Metals overenskomster og give lærlingene ringere løn eller pension.

Kristelig Arbejdsgiverforening ankede sagen til Højesteret, men den anke er nu trukket tilbage, oplyser Dansk Metal, der glæder sig over, at sagen nu bliver afsluttet.

“Denne sag viser igen, at der er stor forskel på værdien af rigtigt fagforeningsarbejde og det, som de kristelige laver. De indgår overenskomster, som er langt dårlige end vores, og de er ikke gearet til at hjælpe unge, hvis de f.eks. får problemer med deres uddannelse,” siger faglig sekretær i Dansk Metal, Bendt Egelund

“Derfor er det også naturligt, at vores lærlinge følger de overenskomster, som skaffer dem bedre løn- og arbejdsforhold end hos de kristelige,” understreger han.

I den konkrete sag har afgørelsen i Østre Landsret gjort en tidligere lærling fra Autohuset Ebberup, Daniel Carlsen, på Fyn 43.298 kroner rigere.

De 10.000 kroner er for mangelfuld uddannelsesaftale, og de lidt over 33.000 kroner er den løn, som Daniel Carlsen er blevet snydt for ved at arbejde på en dårligere overenskomst.

“Denne sag rækker naturligvis ud over vores område og gælder for alle unge under elev- og lærlingeuddannelse, så de skal aflønnes efter de overenskomster, som gælder for det pågældende uddannelsesområde. Derfor går vi også ud fra, at alle virksomheder retter ind efter det, og er man som lærling i tvivl om sine rettigheder, kan man naturligvis henvende sig til Dansk Metal,” siger Bendt Egelund.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display