Jobsamtalen begynder derhjemme

Nøglen til den vellykkede jobsamtale er kløgtig og detaljeret forberedelse. Så har du fat i den lange ende, inden de første ord overhovedet er udvekslet.

KARRIERE

Jobbet er søgt, du er kaldt til samtale, men kampen om de attraktive job er benhård i øjeblikket, og derfor er det afgørende at være optimalt forberedt, så du kan vise dit fulde potentiale. Men hvordan forbereder du dig bedst muligt til jobsamtalen?

Først og fremmest skal du hjemmefra sætte dig godt ind i virksomheden og branchen. Læs hjemmeside, regnskaber, tjek op på medarbejdere, konkurrencesituation og udfordringer for virksomheden – og bliv skarp på virksomhedens behov, og hvordan du kan udfylde dem.

»De kompetencer, erfaringer og resultater, du præsenterer til samtalen, skal matche behovet i virksomheden og stillingen,« siger Frederik Iuel, der er chefkonsulent og karrierecoach i fagforeningen Djøf.

Når du forbereder dig, skal du vente det værste og håbe på det bedste. Er der ting, du helst ikke vil tale om, er det netop det, du skal øve. »Spørg dig selv: Hvad er det værste, de kan spørge om?

Det kan være huller i CV’et, fyring, sygdom, ledighed. Forbered korte og præcise svar, hvor du lægger vægt på, hvad de forskellige ting har lært dig,” siger Frederik Iuel.

Overvej, hvilke bekymringer din potentielle arbejdsgiver kan have omkring dig. Måske har du ikke den optimale uddannelse eller har kun haft korte ansættelser. Tænk over, hvordan du kan imødegå de bekymringer – men vær aldrig illoyal over for tidligere arbejdspladser.

De oplagte faldgruber

Hos ISS oplever rekrutteringschef Kit Abel ofte, at kandidater taler dårligt om en tidligere arbejdsgiver – især hvis der er tale om en fyring. »Det er en klassiker, at nogle forklarer en fyring med, at chefen var umulig.

Det kan ofte være rigtigt. Men lad være med at sige det. Dårlig omtale af andre smitter af på dig selv,« siger Kit Abel. Til jobsamtaler er det almindeligt med spørgsmål til dine største udfordringer og svage sider.

Prøv at svare kort, og se, om du kan trække det i en værdiskabende retning, lyder rådet fra Frederik Iuel fra Djøf. En udfordring for dig er måske, at du kan være utålmodig og glemmer at lytte.

Til gengæld får du måske meget fra hånden og er bevidst om at blive en bedre lytter. Reflekter, vær ærlig, og se fremad. Jens Sønderberg er partner i rekrutteringsvirksomheden SearchKompagniet og advarer stærkt imod at prøve at camouflere negative sider som positive.

»Lad være med at sige, at du for eksempel er for pligtopfyldende og påtager dig for meget. Det bliver for tykt. Vær hellere ærlig, og sig, at du måske kan være for temperamentsfuld, hidsig eller i dine følelsers vold – til gengæld er det måske det, som gør, at du er ekstra engageret,« siger Jens Sønderberg.

Selvindsigt trækker op

I rekrutteringsvirksomheden Randstad Professionals påpeger direktør Marc Dulong, at det udstråler styrke og karakter at være bevidst om sine egne svagheder. »Det handler om ærlighed og en god portion selvindsigt. Alle kan ikke være lige gode til alt, og det ved rekrutteringskonsulenten godt.

Hvis kandidaten er en kreativ ildsjæl med en manglende struktur, er det en dårlig idé, hvis vedkommende forsøger at sælge sig selv på brug af excel-ark. En stærk rekrutteringskonsulent vil have nogle indbyggede spørgemetoder, så sandheden vil se dagens lys,« siger han.

Og som Kit Abel fra ISS understreger, så påstå aldrig, at du ingen svage sider har. »Jeg har flere gange oplevet, at folk ikke kan komme på nogen svage sider eller udviklingsområder hos dem selv. Det virker uærligt.«

Brug tiden med omtanke

Husk, at tiden til samtalen er knap, så hold fokus på det, du kan bidrage med af værdi. Søger du en projektlederstilling, så fortæl, hvordan du er som projektleder. Søger du din første lederstilling, så tænk over, hvilke erfaringer der kan matche en lederstilling,« fortæller Frederik Iuel.

Slå også gerne på personlige kompetencer og interesser, og lad det sammen med dine karrieremæssige erfaringer spille bold op ad, hvordan du kan udfylde jobbet. Vær desuden opmærksom på, at din adfærd skal matche den stilling, du søger. Går du efter en lederstilling, så vær den bedste udgave af ‘din indre leder’.

Spørg ind til ledelsesprincipper, tag relevant initiativ i samtalen, og vær klar i din kommunikation. Søger du en stilling som sælger, så vis, at du kan sælge dig selv, og er du analytiker, så vær analytisk. Men vær aldrig oversmart og dominerende, advarer Kit Abel fra ISS.

»Nogle kandidater prøver at vise så meget initiativ til samtalen, at det virker anmassende. De går uindbudt op og skriver på whiteboardet og forsøger at sætte dagsordenen med emneskift og en masse medbragt materiale. Det har en klar negativ effekt på mig,« siger Kit Abel og understreger, at det er en dårlig idé at tage en masse ting med, som du ikke er blevet bedt om.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display